Ruim 50 procent van Vlaamse coronapatiënten kreeg "boosterprik", volgens Belgische autoriteiten
75 procent van de coronapatiënten in België is nu twee of drie keer geprikt. In België kreeg één derde de boosterprik. In Vlaanderen was zelfs 50 procent van de coronapatiënten drie keer geprikt.
Belgische experts en bestuurders introduceerden een boosterprik voor de gehele bevolking om het aantal coronapatiënten te verminderen. Het aandeel gevaccineerde coronapatiënten in de ziekenhuizen neemt echter steeds verder toe: van de Belgische coronapatiënten is nu namelijk 75 procent twee of drie keer gevaccineerd. In oktober was dit nog 54 procent. Dit blijkt uit een rapportage van Sciensano, het Belgische RIVM.
In het najaar maakte minister van Volksgezondheid Vandenbroucke bekend dat 54 procent van de Belgische coronapatiënten in oktober volledig was gevaccineerd. Voor Vlaanderen lag dat percentage toen zelfs op 70 procent.1 Hiermee ging Vlaanderen wereldwijd aan kop. Hoewel de vaccineffectiviteit van de eerste prikken faalde, drongen allerlei “experts” en bestuurders aan op een zogenaamde “oppepprik” voor de bevolking van België.
Van de coronapatiënten was 31 procent drie keer gevaccineerd
Vanaf november werden de Belgen in grote getale gemobiliseerd voor een derde dosis coronavaccin. Uit het nieuwste epidemiologisch bulletin van Sciensano blijkt nu echter dat er alweer volop drievoudig gevaccineerde coronapatiënten in de ziekenhuizen belanden: van de coronapatiënten van 12 jaar en ouder had in januari 31 procent drie prikken gekregen. Nog eens 44 procent had twee prikken gekregen.2 Deze percentages zijn afgeleid uit de onderstaande tabel, waarin data is opgenomen van 3 tot en met 16 januari 2022.
Boosterprik verlaagt nauwelijks kans op ziekenhuisopname
75 procent van de Belgische coronapatiënten is nu twee of drie keer geprikt. Dat is in lijn met de officiële vaccinatiegraad van 76,7 procent. Bij het bekijken van de eventuele effectiviteit van de boosterinjectie moet rekening worden gehouden met de incubatietijd van het vaccin. De boostergraad van eind december is hiervoor een prima uitgangspunt: op 23 december was de boostergraad iets meer dan 35 procent.3 Dit toont aan dat de derde prik per saldo nauwelijks leidt tot een lagere kans op ziekenhuisopname.
Vlaanderen: 50 procent coronapatiënten kreeg boosterprik
De situatie in Vlaanderen wijkt nog steeds duidelijk af van de landelijke cijfers: van de 906 coronapatiënten die werden opgenomen van 3 tot en met 16 januari was namelijk 80 procent gevaccineerd en ruim de helft had inmiddels een oppepprik gekregen. Wanneer we naar de oudste doelgroep kijken, dan zijn de resultaten opmerkelijk: van de 85-plussers was ruim driekwart drie keer geprikt en nog eens 15 procent was twee keer geprikt.
Steeds minder ongevaccineerde ziekenhuisopnames
In België zijn relatief steeds meer coronapatiënten te vinden onder gevaccineerde mensen. Logischerwijs betekent dit dat het aantal ongevaccineerden procentueel daalt. In oktober was 44 procent van de coronapatiënten in België niet gevaccineerd en in januari daalde dit naar 31 procent. Deze forse afname wordt niet veroorzaakt door een hogere “vaccinatiebereidheid”. De vaccinatiegraad nam sinds oktober namelijk toe met slechts twee procent.
Mogelijk geknoei met ziekenhuiscijfers
De Belgische ziekenhuiscijfers komen mogelijk in een ander daglicht te staan vanwege nieuwe feiten uit Nederland. Deze week werd namelijk officieel bekend dat er rijkelijk wordt geknoeid met de registratie van coronapatiënten. Zo bleek dat mogelijk 30 procent van de coronapatiënten ten onrechte als zodanig wordt geregistreerd.4 Over de discutabele manier van registratie gingen wereldwijd al langere tijd geruchten. In het licht van de internationale synchronisatie rond de “pandemie”, ligt het voor de hand dat ook de Belgische regering het aantal coronapatiënten sterk overdrijft.
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/10/28/hospitalisaties-vierde-golf-en-andere-golven/
https://covid-19.sciensano.be/sites/default/files/Covid19/COVID-19_Weekly_report_NL.pdf
https://covid-vaccinatie.be/nl
https://www.ad.nl/binnenland/onduidelijkheid-over-aantal-patienten-in-ziekenhuis-met-corona-maar-niet-door-corona~ae5b354fc/