1 Comment
Jun 24, 2022·edited Jun 24, 2022

Het probleem van de analyze van CBS/RIVM is dat ze enkel kijken naar directe oversterfte. Het deze week gepubliceerde finale rapport dat terugblikt op deze kwestie, kijkt enkel naar sterfte tot 8 weken. Dat is een miskleun in een verder uitstekend rapport, want dat die directe sterfte niet groot is weten we wel. Immers met zoveel gevaccineerden om ons heen hadden we het domweg wel gemerkt.

De werkelijke oversterfte is echter waarschijnlijk een effect van iets wat eerder gebeurde. Ongeacht of dat nu vaccins zijn of niet.

Het probleem is dat de mRNA vaccines het immunsysteem (o.a. IL-6) tijdelijk onderdrukken. Dat is vreemd genoeg bij weinig mensen bekend, maar een gewoon erkende eigenschap om het mRNA meer tijd te geven haar werking te laten doen. Dat heeft echter wel het effect dat latende kanker kan opwaaien. Plus een hoop andere zaken zoals herpes her-uitbraken, maar die leiden zelden tot sterfte.

Bovendien geven de mRNA vaccins hartzak- en hartinflamatie. Dat is meestal mild, maar mild betekent nog steeds milde hartschade. Omdat de hoeveelheid mensen in Nederland - met name jonge mannen - die dit nu heeft gehad, een unieke grote omvang heeft en unieke oorzaak, kunnen we niet goed voorspellen wat dat effect is. Maar van andere oorzaken van deze aandoening weten we dat sterfte nog maanden daarna verhoogd blijft. (En omdat COVID-19 ook een aanslag op het hart is werken die twee zaken ook nog potentieel op elkaar in, als je een paar maanden na vaccinatie COVID-19 kreeg.)

In cijfers van buitenlanden zien we deze twee zaken ook terug. Met name in de 25-50 leeftijdscategorie is oversterfte in vrijwel elke westers land, en cijfers uit bijvoorbeeld de VS laten zien dat in doe groepen de #1 doodsoorzaak kanker is en #2 hart aandoeningen. Enerzijds zijn dat altijd de twee top aandoeningen, anderzijds ook toevallig wel de twee die je verwacht met vaccins en wel twee aandoeningen die in die leeftijdscategorie niet optreden.

We weten echter voor Nederland nu nog steeds niet welk cijfer bij deze zaken hoort voor onze situatie. In die zin een gemiste kans dat men dit niet scherp genoeg onderzocht.

Expand full comment